Onsdag till idag

Hej igen!
Nu har det nästan gått en vecka igen sedan jag skrev sist. Men är en sån där årstid som man inte riktigt vill sätta sig ner och skriva heller. Sen tar mitt jobb och mina djur upp en hel del av min lediga tid från jobbet. 
 
Men som jag skrev i senaste inlägget så skulle jag iväg på onsdagen för att fixa mina fötter så jag slipper ha ont när jag går. Har såna där förhårdnader i sulan som gör svin ont efter ett tag om man inte tar bort dom regelbundet. Men sist jag var där var i oktober så har ändå gått rätt lång tid sedan sist. 
Denna behandling jag gör är en medicinsk fotvård. Och det innebär egentligen att man tar bort alla förhårdnader på fötterna. Första gången jag gjorde detta var hemskt! Du får inte röra dig för fem öre i princip för då kan du skada dig själv då hon håller på med vassa redskap som till exempel en skapel. Och för min del då jag även är otroligt kittlig under fötterna så blir det tio gånger värre! Men denna gången gick det lite lättare vilket var väldigt skönt. Men vissa stunder var hemska, man vet inte riktigt vart man ska ta vägen för man får absolut inte röra sig hehe
Men överlevde denna gången också och mår så mycket bättre i mina fötter efter åt så är klart värt allt det plågsamma stunderna :) Är ju bara 75 minuter man får stå ut istället för att ha ont varje dag :)
 
Eftersom jag väljer det "paket" som jag väljer så får jag allt hon har att erbjuda vilket även innefattar vård av naglar. Så dom får man klippta och till snyggade å på med ett snyggt lack efter åt. Och blir ju alltid favo färgen så klart hehe ;)
 
I torsdags var det ju kristi himmeldagsfärd eller vad det nu heter.
Eftersom det var en röd dag så jobbade jag inte hela dagen utan bara rutinerna. Och cheferna var bort bjudna på kalas så tog kvälls rutinerna så dom slapp det :) 
Å det gick väl bra minns knappt vad jag gjorde denna dagen är ju nästan länge sen hehe.
 
I fredags var det upp tidigt för att ta morgon passet. Men skulle egentligen haft kvällen men fråga om jag fick byta så jag kunde åka med på ett kalas på kvällen :)
Men det visade sig att min chef hade glömt av att jag skulle jobba morgonen så han var redan ute i ladugården när jag kom hehe han blev lite paff när jag dök upp men löset sig ju ändå :) 
Så fixade klart resten av rutinerna. Allt flöt på bra innan jag åkte hemåt igen för att duscha å göra mig klar för kalaset :)
Blev med bjuden på släkt kalas för min vän R's kusin (som vi kan kalla han istället för min vän).
Var en trevligt kalas lite små segt men känner knappt någon där men helt okej kväll/natt ändå. Vi var hemma cirka halv tre på natten tror jag det blev till slut :)
 
På lördag sov vi länge!
Vi gick inte upp ur sänge förens närmare halv tolv hehe
Då åkte vi en sväng ner till affären för att fixa lite till en lite lyxigare frukost.
Så man kan väl säga att vi inte gjorde super mycket resten av dagen egentligen. Vi kollade på en serie som vi följer ihop så vi kom ikapp på den. Sen åkte jag hem en sväng för att se till katterna samt hämta lite saker.
Sen var det tillbaka till R. Hjälpte han med gräsmattan en sväng medans han och hans far fixade med robotgräsklipparen :) Sen fixade vi mat ihop typ hehe. Jag fixade hemmagjorda klyftpotatis och han grillade köttet. Inte så avancerat men super gott blev det verkligen!
Mummsigt värre!
Å så valde vi att sitta ute på altanen, å gud vad mysigt det var å en sån underbar kväll!
Så denna dagen var en av dom bästa på länge och en sån dag jag uppskattar lite extra mycket :)
 
På söndagen var det upp klockan 4 för att lämna R och bege mig till jobbet.
Var egentligen min jobb helg detta. Men eftersom jag inte riktigt visste hur sent det kunde bli på fredagen så frågade jag chefen om det var okej att jag tog hela söndagen istället för lördag kväll å söndag morgon.
Vilket gick bra. Gillar verkligen mina chefer! Allt brukar gå att lösa utan problem!
Var allt lite små seg på mörra men piggnade till lite framåt förmiddagen men på kvällen sedan kände jag allt att jag var bra seg i hela kroppen. Men var klart värt att jobba hela söndagen när jag fick en sån härlig dag med R på lördagen :) 
 
Idag måndag var det upp tidigt också som gällde. Men då var jag redigt trött men bara att gå upp ungefär :) 
Blev morgon rutiner som vanligt bara det att dom har börjat köra ensilage hos chefen så fick göra om min planering lite då dom skulle låna traktorn jag kör foder med annars. Så fick ta fodret före lite andra saker. Passade även på att kicka lite extra på maskineran som hade när dom ändå åkte på frukost när jag kört klart fodret hehe 
 
Massa maskiner på gården hehe
 
Sen kom semin vid kvart över elva så fick passa den också. Å när jag väl skulle ha högtrycks tvätten till robotarna så hade en av dom som är med å kör gräs lånat den till hjullastaren. Ingen aning om vad han tvättade men var störande då jag behövde ha den men fick gjort lite annat under tiden så länge så gick väl bra ändå :) Sen var det bära in strö hos korna samt hacka halm kvar.
Men blev klar lagom till halv tre ungefär vilket var redigt skönt :) 
Då blev det hemåt med ett snabbt stop på maxi för att köpa torrfoder till katterna :)
Sen har jag väl tagit det lugnt. Blev väldigt trött när jag väl kom hem har nog var lite för stressade idag så tagit på krafterna men efter att ha vilat lite så fick det bli en kort promenix med Happie i alla fall :) Blev bara ungeför strax över 1 km idag men får bli längre fram på när jag inte är lika trött :) 
 
Reflexen på nu när det är lite grå mulet ute :)
 
Ne men nu blir det sova för min del så jag orkar imorgon också. Då är det jobba kväll som gäller. Å så får jag se om jag hinner följa med på fält vandring med R på kvällen som LRF håller i :)
 
Hare!!